Op zoek naar een betaalbare vloer die veelzijdig, gezellig én makkelijk te onderhouden is? Kies voor planken of tegels uit vinyl zoals de luxueuze vinylvloeren van het Belgische Moduleo. Ze volgen de woon- en vloertrends op de voet. We pikten er vijf uit! Tip: trend gekozen? Laat je favoriete vloer in 1, 2, 3 leggen door een interieurspecialist in je buurt.

 Trend 1: Minder ruimte, meer ruimtegevoel

We gaan met z’n allen kleiner wonen, maar willen daarom niet perse inboeten aan ruimtegevoel. Daarom trekken we graag één en dezelfde vloer door van de ene naar de andere ruimte, bijvoorbeeld van de gang naar de keuken of de slaapkamer naar de badkamer. Dat kan natuurlijk enkel en alleen als je voor een kwalitatieve vloer kiest die tegen een stootje kan. Wel, vinyl is zo’n vloer. Tip: je kunt ook voor twee vloeren kiezen die nét niet helemaal hetzelfde zijn. Zo zorg je voor instant gezelligheid!

Trend 2: Meer kleur

Na de Scandinavische jaren met wit op de vloeren én de muren mag het allemaal weer wat warmer en kleurrijker zijn. Naast vinylvloeren met een warme houtlook kun je bijvoorbeeld voor een vinylvloer met een retro patroon kiezen (zie trend 3) of een vinylvloer met een originele steenkleur gaan zoals Jet Stone.

Trend 3: Meer vorm

Je houdt van een vloer met een retro patroon? Kies voor de unieke vloeren uit de Moods collectie. Kies eerst je look en dan je feel, bijvoorbeeld een steen- of een houttextuur. Maak je keuze uit verschillende looks: van klassiek over retro tot modern. We love, love, love de klassieke herringbone. Verkrijgbaar met small, slim, short of medium planken. Ook leuk: met het diamond patroon zorg je niet alleen voor meer dynamiek, maar ook meer diepgang in je interieur. Tof in combinatie met houten retro meubeltjes.

Trend 4: Mag ’t wat ruwer?

Wie ’t graag wat industriëler heeft, kan voor een vinylvloer met een betonlook in een van de vele tinten grijs kiezen. Wist je trouwens dat een vinylvloer met een ruw uitzicht helemaal niet ruw aanvoelt? Integendeel, een vinylvloer voelt altijd zacht en warm aan. Ook in de winter! De vloeren zijn trouwens probleemloos te combineren met vloerverwarming.

Trend 5: Shine bright like …

Een vinylvloer met een gouden touch, een zilveren finish of een glittertje? Kan ook! En dat is geen wonder, want metallics zijn hot. Het abstracte moderne dessin Steel rock met de look van gebruikte metaalplaten is beschikbaar in warm goud, koel grijs of een originele combinatie van beide.

Meer weten?

Vind een interieurspecialist in je buurt die het Tintto kwaliteitslabel draagt en ga samen op zoek naar de perfecte vloeren voor je favoriete kamers.

 

Artikel mede mogelijk gemaakt door IVC Group. Moduleo, Leoline en Xtrafloor zijn de referentie als het over vinylvloeren gaat. Het streven naar continu verbeteren uit zich zowel in hoogtechnologische productontwikkeling als in verantwoord ondernemen. Zo is de groene productiesite van Avelgem uniek zijn soort door op een milieuvriendelijke manier een compleet gamma van recycleerbare designvloeren te produceren.