Voor de kamer van je kinderen wil je het allerbeste, toch? Kies daarom voor marmoleum: een vloer uit natuurlijke materialen die je bovendien makkelijk kan leggen én die tegen een stootje kan. Verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat de vloer en de kamer van je mini-me perfect bij elkaar passen.

Marmoleum … wat? Marmoleum wordt gemaakt van 97% natuurlijke materialen, waarvan 72% herwinbaar is en 43% gerecycleerd. Jute en vlas zijn jaargewassen die net als tarwe en maïs worden geoogst. Het winnen van kalksteen en hars is een continu proces, net zoals het verzamelen van houtmeel: een afvalproduct van de houtindustrie, afkomstig uit Europese productiebossen. Al deze eenvoudige, natuurlijke ingrediënten vormen samen marmoleum.

Marmoleum Click

Marmoleum Click heeft ‘een klik met de natuur’. Natuurlijke grondstoffen en een duurzaam productieproces vormen de basis. Meer nog: Dankzij zijn slijtlaag van 2,5 mm is Marmoleum Click een van de milieuvriendelijkste vloerbekledingen. Het product bevat geen pvc, weekmakers of synthetisch rubber, is emissiearm, duurzaam en bioafbreekbaar. Allemaal ten gunste van de natuur. Marmoleum Click is ook veilig voor de gezondheid van jou en die van je kinderen. De natuurlijke ingrediënten zorgen er immers voor dat bacteriën niet groeien en dat je stof eenvoudig kan opnemen. Kortom: marmoleum is een gezonde vloerbedekking, ook voor mensen met allergieën en klachten aan de luchtwegen.

Klik, klik, klik … en klaar

Elk Marmoleum Click paneel is gemaakt van een ‘High Density Fibre board’ met een geluidsabsorberende rug uit kurk en een stevige Marmoleum toplaag. De vloer is 9,8 mm dik. Marmoleum Click wordt geleverd in tegels van 30 op 30 cm en panelen van 30 op 60 cm of 30 op 90 cm. Je kan deze probleemloos in elkaar klikken, dankzij een uniek en gepatenteerd clicksysteem. Maak je keuze uit 1 van de 23 kleuren. Wedden dat je kids enthousiast zullen zijn als ze ontdekken dat er blauwe, groene en gele vloeren bestaan? Naast de verschillende kleuren kan je ook uit eigentijdse ‘effecten’ kiezen, zoals een hout- of een marmerstructuur. Je kan zelfs je eigen patroon ontwerpen met de online vloerplanner van Forbo.

 Bijkomende troeven voor kids?

Marmoleum voelt altijd comfortabel en warm aan. Ideaal om op te spelen, ook met blote voetjes. Desgewenst kan je de vloer ook op vloerwarming aanleggen. Verder heeft marmoleum een goede geluidsreductie van 17 tot 21 dB en is de vloer makkelijk proper te houden. Door het makkelijke onderhoud blijven de kleuren van je vloer helder en zullen ze niet vervagen … Nu nog kiezen voor welke kleur je gaat!

Meer weten?

Vind een interieurspecialist in je buurt die het Tintto kwaliteitslabel draagt en ga samen op zoek naar de perfecte vloeren voor je favoriete kamers.

Artikel mede mogelijk gemaakt door Forbo Flooring. Forbo biedt kwalitatieve vloeroplossingen aan voor de residentiële – en de commerciële markt. De Marmoleum-vloeren van Forbo zijn hedendaags, duurzaam en dragen de natuur een warm hart toe. Maak je keuze uit honderden decoratie- en combinatiemogelijkheden (van banen en tegels tot stroken of als clicksysteem).