De verkoop van behang zit (weer) in de lift, omdat je er niet alleen kleur maar ook diepgang en originaliteit mee in huis haalt. We zetten vijf behangtrends op een rij om je te inspireren. Groen, blauw, geometrisch, natuurlijk of net echt? Aan jou de keuze!

1. Een streepje groen
In navolging van de trend ‘urban jungle’ kleurt ook ons behang groener en groener. En dat is geen wonder, want het frust elk interier meteen op en combineert mooi met eenvoudige kleuren (zoals wit, grijs, zwart, bruin, blauw, geel enzovoort) en natuurlijke materialen (zoals hout). Ga ‘all the way jungle’ met het met het African Queen van Rasch.

2. Vandaag is blauw
Nog zo’n trendkleur: blauw in alle tinten. Van lief & licht (zoals Home Passion) tot intens en donker met een wilde print – rrr. Afhankelijk van de tint blauw waarvoor je kiest, zorgt de kleur voor rust of net voor kracht. Ideaal in je woon-, slaap- en badkamer. Leuk in combinatie met wit, beige of bruin.

3. Geometrische prints
… zijn eigenlijk nooit helemaal weg geweest, maar nu weer hipper dan hip omdat je ze ook ziet terugkomen in Scandinavische interieurs. Je houdt van patronen die geen drukte maar rust in je huis brengen? Kies voor strepen.

4. De natuur in je huis
Bloemen, bladeren, dieren: het kan allemaal op je muur. Nog moderner is niet de natuur maar een structuur of textuur uit de natuur op je muur aanbrengen zoals doorleefd hout of steen met een verhaal uit de nieuwe African Queen collectie van Rasch. Het behang is tegelijkertijd gezellig, (hartver)warm(end), een tikje gedurfd en origineel, toch?

5. Net echt …
Ook leuk: behangpapier met een patroon dat net echt lijkt, zoals het patroon van een boekenkast, een tegelvloer (of -muur) en krantenpapier. Leuk in je gang, je bureau of je woonkamer. Tip: kies voor één accentmuur voor een eyecatcher die de ruimte niet overheerst.

Meer weten?
Vind een interieurspecialist in je buurt die het Tintto kwaliteitslabel draagt en ga samen op zoek naar het perfecte behang voor je favoriete kamers.

Artikel mede mogelijk gemaakt door Rasch. Rasch behoort tot de toonaangevende Europese behangproducenten. De metamorfose van klassiek fabrikant tot dienstverlener/partner voor de klant was een belangrijk onderdeel van het succes van het merk. Een behangpapier met een jungleprint, een slangenprint, een zebraprint? Of liever fleurige bloemen of klassieke strepen? Rasch heeft het allemaal!