Een harde vloerbekleding in jouw woning plaatsen? Dan kan je kiezen voor linoleum, laminaat, houten planken, etc. Maar ook vinyl is tegenwoordig erg in trek, met name de innovatieve luxury vinyl tiles (LVT). Onder meer de vele positieve eigenschappen van het product vallen in de smaak bij de consument.

Wat onderscheidt de Luxury Vinyl Tiles van standaard vinyl?

De luxury vinyl tiles zijn een harde vloerbekleding die samengesteld is uit een waterdichte kunststof onderlaag, diverse glasvezellagen voor een hoge stabiliteit, een dessinlaag, een slijtlaag die het dessin beschermt en een beschermende toplaag die slijtage voorkomt, krassen beperkt, beschermt tegen vocht en maakt dat de vinylvloer eenvoudig te onderhouden is.

LVT-vloeren zijn verkrijgbaar in plank- en tegelvorm en beschikbaar in verschillende afmetingen, tekeningen en texturen. Zo kan je jouw eigen unieke vloerdesign creëren. Daarom worden ze ook wel vinylplanken, pvc-stroken of modulaire vinylvloeren genoemd.

LVT kunnen, afhankelijk van de gekozen kwaliteit, gebruikt worden in woningen en appartementen maar ook voor projecttoepassingen zoals horeca, retail of kantoren. Met hun dunne en soepele textuur lenen ze zich uitstekend voor renovaties.

Bijkomende voordelen van een LVT-vloer

We haalden al enkele voordelen en toepassingen aan. Daarbovenop kan je met luxury vinyl tiles profiteren van tal van aangename bonussen:
• LVT combineert de natuurlijke elegantie van steen en hout met de praktische voordelen van slijtvast vinyl.
• Meer dan bij laminaat vermindert LVT-vloeren het impactgeluid. De vinyllaag zorgt namelijk voor een zacht dempend stapgeluid.
• Door de waterdichte onderlaag en beschermende toplaag zijn de luxury vinyl tiles water- en slipbestendig. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor toepassingen in de badkamer en keuken.
• LVT voelt aangenaam warm aan de voeten aan en zijn geschikt in combinatie met vloerverwarming of -koeling.
• Een LVT-vloer is tevens onderhoudsvriendelijk. Een simpele bezem, dweil of stofzuigerbeurt volstaat. Door de beschermende toplaag is ze ook streep- en vlekbestendig.
• Luxury vinyl tiles kunnen probleemloos geplaatst worden op vlakke en harde dekvloeren zoals beton, anhydriet, hout of tegels, mits ze egaal gemaakt zijn. LVT is niet plaatsbaar op parket of andere gelakte of geoliede vloeren en evenmin op laminaat, vinyl, kurk of andere zachte vloerbekleding.
• LVT-vloeren zijn in talloze tekeningen en structuren verkrijgbaar. Gelukkig is er voor elk dessin een aangepaste plint en profiel beschikbaar.
• LVT bestaan in klik-versie voor een zwevende plaatsing of in een lijmversie. Doordat LVT eenvoudig gesneden kan worden, kan de klik-versie zelf geplaatst worden. Voor de gelijmde versie raden we aan om een Tintto-specialist te contacteren, die de afwerking tot in de perfectie verzorgt.
• Tot slot levert LVT een breed gamma aan hyperrealistische imitaties van hout en steen dankzij een uniek productieproces, gaande van klassieke, rustieke houtdessins tot betonlook of marmereffecten. Door het gebruik van een structuurwals die de toplaag een structuur meegeeft, wordt de natuurlijke look & feel verhoogd en krijgt de diepte van de groeven, lijnen en knoesten van het hout niet alleen een zichtbaar maar ook voelbaar effect mee.

Advies van je Tintto-specialist

Wil je persoonlijk meer info ontvangen over luxury vinyl tiles? Of op zoek naar inspiratie?

De Tintto-interieurspecialist in je buurt helpt je graag verder!