Kies je vloer niet alleen op look & feel, maar ook – en vooral – op gebruiksgemak, die verschilt van ruimte tot ruimte. Zo moeten je inkomhal, je keuken, je badkamer en je kinderkamer tegen een stootje meer kunnen. Welke vloeren dat stootje meer moeiteloos opvangen? We lijsten ze graag voor je op!

Welkom!

Je inkomhal is het visitekaartje van je huis, maar wordt dagelijks zwaar op de proef gesteld: boekentassen of sportzakken die worden neergeploft, natte paraplu’s en jassen, bezoekers die binnenkomen met natte schoenen of hoge hakken …  Je kiest in de inkomhal dus best voor een laminaat of een vinylvloer die krasbestendig, waterbestendig én onderhoudsvriendelijk is. Dat is het geval voor het Impressive-Eligna- en Majestic-laminaat, evenals alle luxe vinylvloeren van Quick-Step zoals de Pulse-vloeren met hun extra lange en brede planken. 

Smakelijk

Je keuken is nog zo’n ruimte waar de vloer het vaak zwaar te verduren krijgt. Een mes of glas dat tegen de grond gaat, een overenthousiaste kok of kinderen die morsen met hun eten … De vloer moet dus bestand zijn tegen veelvuldige schoonmaakbeurten, en is best waterbestendig en krasbestendig. Ook hier is waterbestendig laminaat of een  luxe vinylvloer een slimme keuze. Een lichte of een donkere vloer met een klassieke of een moderne look? Alles kan!

Even opfrissen

De vloerkeuze is ‘t moeilijkst in je badkamer, niet? Je bent waarschijnlijk op zoek naar een vloer die warm aanvoelt, maar toch bestand is tegen alles wat een badkamer te verduren krijgt: natte voetjes, vuile voeten, gebadder en geplons … Ook hier kies je best voor een waterbestendige vloer die goed bestand is tegen vuil. Een luxe vinylvloer en een Majestic, Impressive en Eligna laminaatvloer is dus een verstandige keuze. Al mag een badkamervloer ook wat extra luxe uitstralen, niet?

Slaap zacht!

Nog een ruimte die een combinatie van bijzondere vloereigenschappen vereist: de kinderkamer. De vloer in een kinderkamer wordt ook zwaar op de proef gesteld. Ook hier zijn kras- en waterbestendigheid en gemakkelijk onderhoud dus belangrijke vereisten. Bovendien zijn kinderen vaak erg gevoelig aan stof. Elke Quick-Step vloer is behandeld met een antistatisch oppervlak, waardoor ze aanzienlijk minder stof aantrekken dan andere vloeren. Je wil dat je kinderen kunnen spelen op een vloer die er warm uitziet én aanvoelt? Komt goed uit, want alle Quick-Step vloeren kunnen op vloerverwarming gelegd worden!

Meer weten?
Vind een interieurspecialist in je buurt die het Tintto kwaliteitslabel draagt en ga samen op zoek naar de perfecte vloeren voor je favoriete kamers.

Artikel mede mogelijk gemaakt door Unilin. Het Belgische bedrijf creëert mooie en gebruiksvriendelijke kwaliteitsproducten voor je huis, waaronder ‘flooring’ (bv. laminaat, parket en vinyl), ‘division panels’ (om grote ruimtes op te delen in kleinere) en ‘insulation’ (isolerende elementen). Hun merknamen Quick-Step en Pergo doen zeker een belletje rinkelen.